nieuws

ontwikkelingsbedrijf noord-holland noord van start

regios

De Ridderzaal van het Kasteel Radboud in Medemblik is op dinsdag 20 juni het decor van de oprichtingsvergadering van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV.

Op deze vergadering besluiten de toekomstige aandeelhouders over de daadwerkelijke oprichting van het Ontwikkelingsbedrijf.De aandeelhouders van het nieuwe Ontwikkelingsbedrijf worden gevormd door de provincie Noord-Holland, de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en nagenoeg alle gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. Na twee jaar van voorbereiding, onderzoek en overleg zijn gemeenten, de provincie en de Kamer van Koophandel het eens over de oprichting van het Ontwikkelingsbedrijf en hun bijdrage daaraan. Het Ontwikkelingsbedrijf is voorlopig gevestigd in Alkmaar.

Reageer op dit artikel