nieuws

ontwikkeling woonwijk en bedrijventerrein delft

regios

Onlangs zijn de gronden in Harnaschpolder en Voordijkshoornsepolder aan de Gemeente Delft geleverd.

Dit betekent dat nu snel gestart kan worden met de ontwikkeling van de woonwijk Harnaschpolder Delft en het bedrijventerrein HarnaschPolder. De levering van de grond volgt uit de op 6 maart gesloten koopovereenkomst tussen de gemeenten Midden-Delfland en Delft, het bedrijvenschap HarnaschPolder en Volker Wessel Vastgoed. De bouw van de eerste woningen in Harnaschpolder Delft start medio 2007. Volker Wessels Vastgoed neemt een deel van de woningbouw voor zijn rekening. In het bedrijventerrein starten de bouwactiviteiten in 2007 in het deelgebied Vrij-Harnasch. Volker Wessels Vastgoed zal in samenwerking met AM en Grondvest 550 woningen realiseren, verdeeld over twee fasen. Zo worden er vrijesectorwoningen gebouwd: deels appartementen, deels grondgebonden woningen in het middeldure tot dure segment. Volker Wessels Vastgoed is nauw betrokken geweest bij de complexe verwerving van de gronden in Harnaschpolder en Voordijkshoornsepolder, die verdeeld zijn over verschillende grondeigenaars. De ontwikkelaar heeft in dit kader samenwerking gezocht met gemeenten en marktpartijen.De gemeenten Midden-Delfland, Delft en Den Haag ontwikkelen gezamenlijk het toekomstige bedrijventerrein HarnaschPolder. Als onderdeel van het woon-werklandschap langs de A4 is het gemengde bedrijventerrein interessant voor uiteenlopende grotere en kleine bedrijven. Van de ongeveer 80 hectare grond is 50 hectare bedoeld voor bedrijven tot en met milieucategorie drie. Daarnaast behoren kleinschalige woningbouw, een recreatiegebied en een hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte en de infrastructuur ook tot de plannen.

Reageer op dit artikel