nieuws

ontwikkeling winkel- en wooncomplex in schaesberg

regios

De Zuid-Limburgse gemeente Landgraaf heeft met Johan Matser Projectontwikkeling overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van een winkel- en wooncomplex in het centrum van Schaesberg.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt het voorlopig ontwerp van het centrumplan officieel bekrachtigd. Johan Matser realiseert in de komende jaren de vernieuwing en uitbreiding van het bestaande winkelbestand (in totaal 6.000 m2) aan de Hoofdstraat in het centrum van Schaesberg. Het centrum krijgt een aantrekkelijk hart met een gevarieerd winkelaanbod, met boven de winkels appartementen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd. Op de parkeergarage bevindt zich een hof met patiowoningen. Verder wordt de Markt weer onderdeel van het centrum met een extravert karakter met detailhandel én wonen aan het openbaar gebied.Het plan zal in twee fasen worden uitgevoerd, waarbij wordt begonnen met het zuidelijk gedeelte aan de Hoofdstraat aan de zijde van de Markt en Brandhofstraat. Hier wordt de eerste helft van de ondergrondse parkeergarage, een aantal winkels, waaronder twee supermarkten en tachtig appartementen gerealiseerd. De uitvoering van die eerste fase kan naar verwachting plaatsvinden vanaf medio 2007 tot eind 2008. Na oplevering en ingebruikname van de eerste fase kan de noordelijke helft van het plangebied worden gebouwd, het resterende deel van de ondergrondse parkeergarage, de winkels aan de Hoofdstraat en Pastoor Schattenstraat en de ongeveer zestig bovengelegen appartementen. In de binnenhof op het parkeerdak worden in deze fase eveneens de ongeveer negen patiowoningen gerealiseerd. Het centrumplan kan dan naar verwachting eind 2009 in gereed zijn.

Reageer op dit artikel