nieuws

ontwikkeling stadshagen ii stap dichterbij

regios

De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Stadshagen II in Zwolle is een belangrijke stap dichterbij.

De provincie Overijssel heeft gisteren ingestemd met het bestemmingsplan voor de wijk. In Stadshagen II worden de komende jaren ruim 4000 woningen gebouwd. Naar verwachting zullen begin 2008 de eerste woningen in Stadshagen II worden gebouwd. In januari van dit jaar kwamen de gemeente en grondeigenaren BAM Vastgoed en BPF Bouwinvest tot overeenstemming. Met die partijen zijn afspraken gemaakt over de realisatie van het woningbouwprogramma. Ook zijn er afspraken gemaakt met de Zwolse woningcorporaties. In totaal ontwikkelen de corporaties ongeveer 400 sociale huurwoningen en zo’n honderd sociale koopwoningen. De eerste paal werd in 1995 in Stadshagen geslagen. Duurzaamheid, bereikbaarheid en kwaliteit zijn belangrijke kenmerken van de wijk.

Reageer op dit artikel