nieuws

Ontwikkelaar outlet center Roosendaal wil bouw snel beginnen

regios

McMahon Development Group (MDG) is blij met het definitieve besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant om Roosendaal een ‘verklaring van geen bezwaar’ te geven voor het factory outlet center op het terrein De Stok.

Andrew Roud, directeur Europa van MDG, is tevreden: ‘We zijn blij dat de knoop definitief is doorgehakt. Het was een lang proces, en ik geef toe voor een Canadees niet even makkelijk te begrijpen, maar we hebben ons altijd precies aan de regels en wetgeving gehouden dus was het eigenlijk een kwestie van tijd totdat dit voor ons gunstige besluit zou vallen.’ Vorige maand verklaarde GS dat hun voorkeur uitging naar Roosendaal in de strijd om een outlet center, maar dat er nog een ontheffing moest komen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Afgelopen donderdag werd deze afgegeven. Roud benadrukt dat de beloftes, die hij deed, overeind blijven. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over werkgelegenheid. Hoewel hij rekening houdt met juridisch verzet heeft Andrew Roud er alle vertrouwen in dat hij de geplande openingsdatum in de zomer van volgend jaar zal halen. Op een totale oppervlakte van 12.500 m2 zullen ongeveer tachtig geplande winkels merkkleding tegen relatief lage prijzen gaan aanbieden. Het outlet center zal ongeveer 500 banen opleveren. MDG verwacht het eerste jaar twee miljoen bezoekers te ontvangen.     

Reageer op dit artikel