nieuws

ontwikkelaar bakker verliest in hoger beroep

regios

Projectontwikkelaar Gerard W. Bakker moet waarschijnlijk

eels afzien van zijn plannen om 64 huurwoningen in de Hendrick de Keijserstraat in Oud Zuid om te bouwen tot 32 luxe koopappartementen. Het gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald, dat zijn bouwplannen in strijd zijn met het gemeentelijk beleid. Eerder trok het stadsdeel Oud Zuid een deel van Bakkers bouwvergunningen in. Bakker blijft echter positief en wil de koopappartementen nu in delen realiseren. Een en ander meldt dagblad het Parool.Bakker kocht het complex in De Pijp in 2000. Hij wilde de huurwoningen ombouwen tot koopwoningen, wat volgens hem in overeenstemming zou zijn met het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid. De bewoners van de Hendrick de Keijserstraat waren het daarmee niet eens en stapten naar de rechter. Die gaf hen vorig jaar gelijk. De projectontwikkelaar overweegt na zijn verloren hoger beroep in cassatie te gaan. Volgens hem is het in elk geval mogelijk 34 woningen samen te voegen tot zeventien koopappartementen. De andere woningen wil hij voorlopig alleen renoveren.

Reageer op dit artikel