nieuws

Ontwerp nieuw theater Zuidas gepresenteerd

regios

Het ontwerp van de architecten Jo Coenen en Arno Meijs voor het nieuwe musicaltheater van theaterproducent Joop van den Ende op de kop van de Amsterdamse Zuidas is gisteren gepresenteerd.

Het theater krijgt de naam van zijn initiatiefnemer, het Van den Ende Theater.In 2007 moet het theater met plaats voor 1850 bezoekers zijn deuren openen. In de plannen zijn naast het musicaltheater, ook woningen, kantoren, een ondergrondse parkeergarage en een plein opgenomen. Van de Ende ontwikkelt het project zelf op erfpacht.Het theater wordt langs de A10 op de voormalige locatie van de hogeschool van Amsterdam en schuin tegenover het station Rai. De kosten voor het te bouwen theater schat Van de Ende op 70 tot 80 miljoen euro.

Reageer op dit artikel