nieuws

ongewenst vastgoedbedrijf gaat failliet

regios

Het omstreden Rotterdamse vastgoedbedrijf Eljawa is woensdag failliet verklaard, zo meldt de Volkskrant.

De onderneming die meer dan honderd panden bezit in Rotterdam, werd twee jaar geleden door de gemeente bestempeld als een ongewenst bedrijf. Tegen de Hindoestaan Leo J., de man achter Eljawa, en zijn broer Ali loopt een strafzaak.Eljawa wankelt sinds de gemeente in 2004 Leo J. bovenaan een zwarte lijst van ‘malafide vastgoedeigenaren’ plaatste. De directeur van het vastgoedbedrijf wordt geoormerkt als huisjesmelker. Al jaren zit een keur aan overheidsdiensten hem achterna. De afgelopen maanden zijn ongeveer dertig panden van Eljawa geveild, omdat een van de financiers van de zakenmannen zijn geld terug wilde. Ook de tweede partij, waarbij Eljawa veel hypotheken afsloot, een bedrijf van de Haagse familie Zijlstra, wil nu van de band met Eljawa af, zeggen betrokkenen.Rotterdam ziet het faillissement als een overwinning, ook al is het onwaarschijnlijk dat de gemeente iets zal krijgen van het geld dat zij nog van J. zegt tegoed te hebben voor het uitvoeren van achterstallig onderhoud aan zijn panden. Betrokkenen gaan ervan uit dat er na verkoop van de bezittingen nauwelijks geld meer over is.

Reageer op dit artikel