nieuws

onenigheid over bedrijventerrein apeldoorn

regios

Apeldoorn en omliggende steden hebben geen nieuw regionaal bedrijventerrein nodig.

De aanleg van bedrijventerrein Beekbergerbroek van 150 hectare bij Apeldoorn zal leiden tot leegstand en verpaupering op bestaande terreinen. Dat stelt Milieudefensie op basis van onderzoek van bureau Stogo. De gemeente Apeldoorn is niet onder de indruk van het rapport en gaat gewoon door met de procedure. Zo wordt vandaag het ontwerp-structuurplan voor Beekbergerbroek ter inspraak gebracht. Volgens de gemeente is aangetoond dat het bedrijventerrein ten zuiden van de A1 wel nodig is. De Regio Stedendriehoek komt tot 2020 namelijk op een behoefte van 575 hectare bedrijventerrein. Bij deze berekening is ook de herinrichting en intensivering van bestaande bedrijventerreinen meegeteld. Stogo komt uit op een behoefte van slechts 200 hectare, waarvoor bestaande plannen voldoende zijn. Milieudefensie wijst erop dat ook de VROM-raad adviseert om eerst bestaande bedrijventerreinen te herstructureren voordat nieuwbouw plaatsvindt.

Reageer op dit artikel