nieuws

onderzoek naar scheuren in parkeergarage

regios

De gemeente Groningen stelt een onderzoek in naar scheuren in balken van de parkeergarage Rademarkt.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente, eigenaar van de acht jaar oude garage, gezegd. Volgens de zegsman zitten er sinds enkele jaren kleine scheurtjes in de balken. Het vermoeden bestaat dat deze worden veroorzaakt door uitzetting en krimp van het beton, maar voor de zekerheid wordt een onderzoek ingesteld. Hierbij worden onder andere röntgenfoto’s van de balken gemaakt.De gemeente benadrukt dat de scheurtjes geen gevaar vormen voor bezoekers van de garage. Na ontdekking van de beschadigingen een aantal jaren geleden zijn direct constructieberekeningen gemaakt. Hieruit bleek dat de veiligheid niet in het geding is, zegt de gemeente. Het besluit tot nader onderzoek heeft volgens de woordvoerder vooral te maken met de garantieperiode van de aannemer, die bijna verstrijkt.

Reageer op dit artikel