nieuws

Onderzoek naar haalbaarheid leisurecentrum Schieveste

regios

De gemeente Schiedam bestudeert samen met ontwikkelaar TCN Property Projects de voorwaarden voor de komst van een Urban Entertainment Center (UEC) op Schieveste.

Vandaag zullen zij hiervoor een overeenkomst tekenen. De overeenkomst moet leiden tot de ontwikkeling van een UEC in fase 5 van Schieveste. Het haalbaarheidsonderzoek zal drie maanden in beslag nemen. Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt besloten of het UEC wordt ontwikkeld. Door de grote belangstelling vanuit de markt voor fase 5 van Schieveste is eind 2003 besloten, naast de focus op fasen 1 en 2, de ontwikkeling van fase 5 te vervroegen. Aanleiding hiervoor was de behoefte aan een verbeterd aanbod van leisure-activiteiten in de Rotterdamse regio. Verder bleek fase 5 als ontwikkelingsgebied hiervoor in de praktijk het meest geschikt te zijn. De gemeente Schiedam ziet het UEC als een commercieel ontwikkelde vrijetijdsbestemming in een grootstedelijke omgeving. Daarbij denkt zij aan een cluster van diverse formules in verschillende leisure-sectoren, ondersteund door thematische horeca, retail en eventueel zakelijke voorzieningen.Een UEC moet volgens de gemeente voor Schieveste op maat worden ontwikkeld, rekening houdend met de eigenschappen van de locatie, Schiedam, de Rotterdamse regio en Nederland. In combinatie met de andere ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe vrijetijdsindustrie in de gemeente kan een UEC Schieveste en Schiedam regionaal en nationaal op de kaart zetten, en een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de binnenstad van Schiedam.     

Reageer op dit artikel