nieuws

Onderzoek marktpartijen nieuw stadhuis Tilburg

regios

De gemeente Tilburg nodigt acht marktpartijen uit om een onderzoek te doen naar een verplaatsing van haar stadhuis naar de te ontwikkelen Spoorzone.

Ook onderzoeken ze hoe dan de ruimte van de huidige locaties in het centrum kan worden benut. De partijen die worden aangeschreven zijn landelijk opererende partijen met ruimte ervaring in de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties. Het overgrote deel heeft nadrukkelijk interesse voor de Spoorzone. De organisaties zijn NS Vastgoed, BAM vastgoed, Rabo/Bouwfonds/MAB, AM, TCN Property Projects, ING Real Estate en Heijmans.

Daarnaast wordt voorgesteld om de combinatie Savelberg Conceptontwikkeling Tilburg en Weenink Bedrijfsmakelaardij in de gelegenheid te stellen een planconcept in te dienen. Deze twee bedrijven hebben in het voortraject al voor eigen rekening en risico al initiatieven voor herontwikkeling van de omgeving van het stadskantoor ontplooid. De marktconsultatie kost de gemeente ongeveer 120.000 euro.

Reageer op dit artikel