nieuws

ondertekening overeenkomst cbs-locatie

regios

De Rijksgebouwendienst, Domeinen en de gemeente Leidschendam-Voorburg tekenen maandag een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van de CBS-locatie in Leidschendam-Voorburg.

De ondertekening markeert het begin van de zogenoemde haalbaarheidsfase waarin de gemeente gaat kijken naar de ambities voor dit terrein, de Rijksgebouwendienst onderzoekt of herontwikkeling mogelijk is en Domeinen het verkoopproces zal inrichten. Het CBS verhuist in het voorjaar van 2008 naar het nieuwe door BPL ontwikkelde kantoorgebouw dat wordt gebouwd aan de Zoetermeerse Rijweg in ’s Gravendeel.In het kader van de verhuisplannen van het CBS zijn de Rijksgebouwendienst, de gemeente Leidschendam-Voorburg en Domeinen eind 2005 een herontwikkelingsproces begonnen voor de CBS-locatie. Door nauw samen te werken willen Rijk en gemeente leegstand voorkomen en streven naar een optimale invulling en herontwikkeling van de locatie. Hierbij worden diverse opties onderzocht, waaronder herontwikkeling, hergebruik, sloop/nieuwbouw).

Reageer op dit artikel