nieuws

ondernemers willen cape holland overnemen

regios

Ondernemers in Den Helder zijn samen met lokale vrijwilligers bereid de exploitatie van de Oude Rijkswerf Willemsoord en het attractiepark Cape Holland over te nemen, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Met projectontwikkelaar Libéma en de gemeente wordt overlegd over dit reddingsplan, dat wordt gesteund door de Rabobank Noord-Holland Noord.Het gemeentebestuur wil dat de gemeenteraad vandaag kiest voor voortzetting van de samenwerking met Libéma. Het is een omstreden besluit. Veel politici hebben na alle perikelen rond Willemsoord/Cape Holland, weinig vertrouwen meer in Libéma. Twee ondernemers bieden nu een alternatief aan. Volgens hen lukt het ‘Helders volk’ ook om van Willemsoord weer een publiekstrekker te maken. Zij willen het park overnemen, uitbreiden met nieuwe attracties en er samen met vrijwilligers een levendig museum van maken.

Reageer op dit artikel