nieuws

onderhoudsplan voor radio kootwijk

regios

De provinciale stuurgroep Radio Kootwijk is bezig met een onderhoudsplan voor de monumentale plek op de Veluwe.

Omdat een nieuwe bestemming vinden voor de voormalige zendgebouwen jaren vertraging heeft opgelopen, is tijdelijk beheer nodig om te zorgen dat de gebouwen in goede staat blijven, een verzorgde uitstraling hebben en de veiligheid van inwoners van Radio Kootwijk niet in gevaar brengen. De stuurgroep is ook op zoek naar tijdelijke gebruikers. Eerder dit jaar ging er een streep door een exploitatieplan van televisieondernemer Harry de Winter, omdat zijn voorstel niet voldeed aan diverse voorwaarden. Het voormalige zendcomplex op de Veluwe bestaat uit een hoofdgebouw, de zogenoemde Kathedraal, en tal van bijgebouwen. In een van de bijgebouwen is deze zomer al brand gesticht. Volgens inwoners van Radio Kootwijk ligt de omgeving er sindsdien desolaat bij. Ook zou er ondanks de bewaking steeds vaker sprake zijn van vandalisme. Het onderhoudsplan moet daarvoor oplossingen aandragen. De stuurgroep denkt tot eind 2007 nodig te hebben om alle voorwaarden, eisen en bouwkaders op papier te krijgen. Daarna kunnen nieuwe gegadigden plannen indienen. Het is nog onduidelijk hoeveel jaar het gaat duren voor een eventuele exploitant in Radio Kootwijk aan de slag kan.

Reageer op dit artikel