nieuws

Noord-Holland wil vrije huurmarkt

regios

De provincie Noord-Holland wil volgend jaar de sociale huurmarkt opengooien.

Dat betekent dat iemand die bijvoorbeeld in Alkmaar werkt, voortaan in Amsterdam een woning kan huren en andersom. Het provinciebestuur heeft het plan aangekondigd in de begroting voor 2005. Voor de huurmarkt gelden op dit moment nog regionale grenzen. De provincie wil die grenzen opheffen om op die manier de stagnerende woningmarkt weer op gang te brengen en de doorstroming te bevorderen. Volgens Noord-Holland ontstaan er hierdoor weer kansen voor zwakkere groepen op de woningmarkt, zoals starters en ouderen. De provincie wil volgend jaar een aanbodmodel van sociale huurwoningen voor heel Noord-Holland.Het provinciebestuur meldt in de begroting voor 2005 dat er te weinig nieuwe huizen worden gebouwd in Noord-Holland. Op dit moment zijn dat er ongeveer 9000 per jaar. Een speciaal team moet ervoor zorgen dat dat aantal volgend jaar wordt verhoogd naar 12.000 woningen.     

Reageer op dit artikel