nieuws

nma akkoord met fusie eindhovense corporaties

regios

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) heeft de fusie tussen twee Eindhovense woningcorporaties goedgekeurd.

De Nma vermoedde een verstoring van de concurrentieverhoudingen als de fusie doorgang zou vinden. Maar na een onderzoek dat in januari startte, concludeert de autoriteit dat er geen negatieve gevolgen voor de concurrentie zijn te verwachten.Vanaf 1998 hebben zich al dertig fusies in de woningcorporatiesector voorgedaan. De verwachting is, dat na deze uitspraak grotere fusies gaan plaatsvinden, vooral in markten waar krapte is. Het ministerie van VROM is voorstander van de fusies. Een fusie vergroot volgens VROM de financiële draagkracht, waardoor meer geld beschikbaar komt voor stedelijke vernieuwing.

Reageer op dit artikel