nieuws

Nijmegen-West wordt Nieuwevoorstad

regios

Onder aanvoering van wethouder Paul Depla is de ‘aftrap’ gegeven van het project NieuweVoorstad, een stadsdeelvernieuwingsproject in Nijmegen-West. Er komen in totaal zo’n 320 woningen waaronder 80 zorgwoningen, ruim 400 onder- en bovengrondse parkeerplaatsen en een nieuw winkelcentrum met een oppervlakte van bijna 5.000 m2.

Het gaat om de herontwikkeling van een oud bedrijventerrein met wat winkelruimte en met een oppervlakte van bijna 2 hectare. Het terrein, dat moet worden gesaneerd, wordt begrensd door de Marialaan, Kievietstraat, Koekoekstraat en Voorstadslaan.De woningen, die boven de winkelruimte worden gerealiseerd, vormen een mix van koop en huur, van overwegend goedkoop tot middelduur. De gefaseerde bouw begint in 2008 en het overgrote deel van het project wordt voor januari 2010 opgeleverd. De investering bedraagt ongeveer 65 miljoen euro.

NieuweVoorstad wordt gerealiseerd door NovioSector en Strukton Bouw & Vastgoed. In NovioSector Vastgoed participeren enkele vermogende ondernemers alsook Verkerk Ontwikkeling en Participaties en Rietbergen Concept Vastgoed. Verkerk is een ruim tachtig jaar oud, zelfstandig familiebedrijf in Zevenaar en is als projectontwikkelingsmaatschappij actief in zowel de woningbouw als in de utiliteitsbouw, in heel Nederland en Duitsland. Rietbergen ontwikkelt woningen, winkels, horecaprojecten en bioscopen en is ook de initiatiefnemer van dit project. Deze ontwikkelaar is actief in binnenstedelijke gebieden in heel Nederland, met nadruk op Gelderland en Noord-Brabant.

Strukton Bouw & Vastgoed maakt deel uit van Strukton Groep en is actief in alle fasen van het bouwproces, van initiatief, ontwikkeling, realisatie tot en met onderhoud.Het project wordt gefinancierd door ING Real Estate Finance. René Hemmer van de financier: ‘Als geboren Nijmegenaar was ik natuurlijk direct enthousiast, want een ‘vergeten’ gebied wordt nu een voorbeeldstad. En, niet onbelangrijk, NieuweVoorstad sluit mooi aan op de nieuw aan te leggen tweede brug over de Waal.’

Reageer op dit artikel