nieuws

nijmegen krijgt historisch woningbouwproject

regios

Kalliste Woningbouwontwikkeling uit Eindhoven en Mecanoo Architecten uit Delft gaan in Nijmegen het Hof van Heden ontwikkelen.

Het project van 98 appartementen en woningen komt op de meest historische plek van Nijmegen. Dat meldt dagblad Cobouw. Op de locatie zijn al veel archeologische schatten uit het begin van onze jaartelling gevonden, waaronder de resten van een oud Romeins huis. Onder het gebouw komt een parkeergarage van twee niveau’s, die plaats biedt aan 269 auto’s. Uitvoerder is Giesbers-Wijchen Bouw. Het Hof van Heden wordt eind 2008 opgeleverd. Behalve de resten van het Romeinse huis zullen meer archeologische vondsten te zien zijn. Zo zal de plattegrond van een middeleeuws kapelletje te zien zijn in een tuin achter het gebouw. Bovendien wordt een aantal Romeinse opgravingen gepresenteerd op de binnenplaats. Kunstenaars zullen worden betrokken bij de presentatie ervan.

Reageer op dit artikel