nieuws

nieuwe tegenvaller voor garage in den bosch

regios

De hypermoderne parkeergarage onder het stadskantoor van Den Bosch valt weer duurder uit.

De gemeente had drie ton begroot om de software van het volautomatische parkeersysteem eindelijk aan de praat te krijgen, maar uit een bekendmaking blijkt dat ook meerdere onderdelen van de installatie gebreken vertonen. De stad heeft een aanvullend krediet van 1,4 miljoen euro nodig. Meer dan vier miljoen euro heeft de parkeergarage gekost toen die anderhalf jaar geleden in gebruik werd genomen. De gemeente presenteerde het als technisch hoogstandje, maar al snel kwamen verschillende auto’s van ambtenaren beschadigd naar buiten. Daarom werd besloten om de garage te sluiten. Gemeente en leverancier ruzieden vervolgens over een schadevergoeding. De leverancier ging failliet en de stad bleef met lege handen en een nutteloze parkeergarage achter.Eind vorig jaar leek de klucht ten einde. Met wat kleine aanpassingen voor een bedrag van 300.000 euro zou de garage weer open kunnen. Tijdens de aanbesteding bleek echter dat de installatie op meerdere onderdelen gebreken vertoonde en aangepast moet worden. De aangewezen uitvoerder vraagt nu 1,8 miljoen euro. De gemeenteraad van Den Bosch moet nog instemmen met de kredietaanvraag.

Reageer op dit artikel