nieuws

Nieuwe Steen hekelt detailhandelsbeleid Apeldoorn

regios

Nieuwe Steen Investments (NSI), eigenaar van meubelboulevard Het Rietveld in Apeldoorn, wil dat de gemeente Apeldoorn een al dan niet tijdelijke vrijstelling van de bestemming ‘meubelverkoop’ verleent aan Het Rietveld.

Deze vrijstelling biedt elektronicagigant Media Markt de mogelijkheid een vestiging aan de meubelboulevard te openen. Geeft de gemeente geen vrijstelling, zo stelt NSI, dan is de kans groot dat Media Markt afziet van vestiging in Apeldoorn en zich elders in de regio zal vestigen. NSI ziet bovendien op voorhand goede kansen om met succes op juridische gronden bezwaar te maken tegen de plannen van de gemeente om zelf grootschalige detailhandelsvestigingen op 200 meter afstand van Het Rietveld te ontwikkelen.NSI reageert hiermee op de plannen van de gemeente Apeldoorn en de combinatie Giesbers Groep/Libéma voor het ontwikkelen van een Omnisportcentrum in Apeldoorn. Bij dit Omnisportcentrum moet 12.000 m2 winkelruimte en 6000 m2 bestemd voor sportgerelateerde activiteiten worden gerealiseerd. Volgens planning gaat het sportcentrum evenals de winkelruimte medio 2007 open en makelaar Kroese & Paternotte is inmiddels in gesprek met een aantal landelijke winkelketens, waaronder Media Markt, over de aanhuur van de winkelruimte.Directeur R. Storms van NSI in een reactie: ‘Om het Omnisportcentrum überhaupt financieel mogelijk te maken, moet er onder meer 12.000 m2 winkelruimte en 6000 sportgerelateerde grootschalige detailhandel worden gerealiseerd. Om die reden doen de gemeente en de ontwikkelaar verwoede pogingen Media Markt te contracteren. Om dezelfde reden blokkeert de gemeente de komst van Media Markt naar onze meubelboulevard Het Rietveld, dat nog geen 200 meter verderop ligt en op dit moment te kampen heeft met grootschalige leegstand. Dit probleem zou in één klap zijn opgelost als Media Markt zich op Het Rietveld zou mogen vestigen. Desondanks heeft de gemeente te kennen gegeven dat de vestiging van Media Markt op de meubelboulevard niet mogelijk is door de verwachte toename van het aantal verkeersbewegingen. Maar als Media Markt zich even verderop bij het Omnisportcentrum vestigt, ontstaat er eenzelfde toename van verkeersbewegingen.’ Volgens NSI wil Media Markt zelf het liefst naar de meubelboulevard. Storms: ‘Wij hebben vernomen dat Media Markt in geen geval bereid is de hoge huurprijzen te betalen (120 euro per vierkante meter, red.) die door de combinatie Giesbers Groep/Libéma worden genoemd.’ Bij Media Markt bleek niemand bereikbaar voor het geven van commentaar.     

Reageer op dit artikel