nieuws

Nieuwe bestemming voor Dru-fabriek

regios

Woningcorporatie Parès geeft de voormalige fabriek van Dru in Ulft de bestemming wonen, werken én cultuur.

Met de verlaten sfeer van de negentiende-eeuwse gebouwen is het wat betreft directeur Harrie Kuypers van corporatie Parès snel gedaan, meldt Cobouw. Volgend jaar gaat de sociale huisvester op het terrein aan de slag. Na sanering van de grond worden rond de hallen 281 woningen gebouwd, waarvan Parès er 72 realiseert. De fabriek zelf biedt dan niet alleen onderdak aan Parès maar is ook podium voor optredens en cultuurinstellingen.

Voor het hele project heeft Parès zo’n 14 miljoen euro op de plank liggen. Een groot deel van het budget gaat naar de restauratie van de fabriek die op de lijst van Rijksmonumenten staat. De voormalige drooghal – die met een verwijzing naar de hoge betonnen spanten van het gebouw ‘de Kathedraal’ wordt genoemd – wordt omgebouwd tot kantoorruimte voor de woningcorporatie met 22 medewerkers.

De Dru-fabriek is onderdeel van Hutten, een groter project in Ulft. De fabriek staat centraal in Hutten-Noord, in Hutten-Zuid wordt een nieuwe woonwijk gebouwd. In het zuidelijk deel van de wijk worden 261 woningen gebouwd. Daarvan neemt Parès er 55 voor haar rekening, zij heeft hiervoor zo’n 10 miljoen euro gereserveerd. Projectontwikkelaar Lingeveste, een samenwerking van de aannemers Klomps uit Dinxperlo en Hakvoort uit Ulft, neemt de rest van de nieuwbouw voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel