nieuws

nieuwe beeklaan krijgt oude haagse grandeur

regios

Maandag 27 februari begint de bouw van het project Nieuwe Beeklaan in Den Haag.

Dit project van Bouwfonds MAB geeft de Beeklaan een heel nieuw gezicht. De 92 appartementen, 12 eengezinswoningen en 1.200 m2 commerciële ruimte verdeeld over de vijf blokken van Nieuwe Beeklaan gaan in de tweede helft van 2006 in de verkoop of verhuur. De prijs van de appartementen is vanaf 125.000 euro, de commerciële ruimte is verdeeld over units van 100 tot 350 m2.Het project Nieuwe Beeklaan wordt aan het begin van de Beeklaan gerealiseerd, tussen de Loosduinseweg en Vinkensteynstraat. Op de hoek met de Loosduinseweg verrijst een toren met daaraan vast een statig gebouw dat zes verdiepingen telt. De overige vier blokken hebben ieder vier verdiepingen. De architectuur van Scala Architecten doet denken aan de Haagse grandeur van weleer. De gevels zijn uitgewerkt in voor de buurt kenmerkende architecttonische elementen: een combinatie van rood metselwerk met witten banden en versieringen rond de kozijnen. Op de begane grond is plaats voor winkels en bedrijven. Deze bouwlaag is uitgewerkt in grijs en wit stucwerk. Dit project is een gezamenlijke ontwikkeling van Bouwfonds MAB Ontwikkeling en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Dienst Onderwijs en Welzijn van de gemeente Den Haag.

Reageer op dit artikel