nieuws

Nieuwbouw van 70 miljoen voor IBG

regios

De Informatie Beheer Groep (IBG) in Groningen, de instantie die studiefinanciering verstrekt, krijgt een nieuw hoofdkantoor met een oppervlakte van ongeveer 33.

00 m2. De twee huidige kantoorgebouwen van de IBG in Groningen worden gesloopt en op dezelfde locatie aan de Kempkensberg wordt in opdracht van de Rijksgebouwendienst een nieuw kantoor gebouwd. Met de nieuwbouw is een bedrag van 70 miljoen euro gemoeid, aldus de IBG gisteren.Het huidige IBG-complex, bestaande uit twee torenhoge gebouwen langs de zuidelijke ringweg, is inmiddels dertig jaar oud. Renovatie van de panden, met een gezamenlijk oppervlakte van 42.500 m2, bleek duurder uit te vallen omdat het huidige onderkomen te kampen heeft met een weinig efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. De nieuwbouw moet begin 2009 klaar zijn. Volgend jaar zal duidelijk zijn welke architect het hoofdkantoor van de IBG gaat ontwerpen. Bij de IBG werken 1800 mensen, waarvan 1650 in Groningen.     

Reageer op dit artikel