nieuws

nieuwbouw in plaats van raamprostitutie

regios

In de Wolterbeekstraat (voorheen Poeldijksestraat) zullen 53 eengezinswoningen met tuin, vier appartementen en ongeveer 52 studenteneenheden worden ontwikkeld.

De Haagse wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) geeft vandaag het startsein voor de bouw. Dat maakte de gemeente Den Haag vrijdag bekend. Tot enkele jaren geleden stond de straat nabij Holland Spoor bekend om zijn raamprostitutie. Met de nieuwbouw verdwijnt meteen de raamprostitutie uit de hele Schilderswijk. De studenten en gezinnen kunnen eind 2007 de nieuwe woningen betrekken. De bouw van de nieuwe straat moet een opkikker voor de wijk zijn. De eengezinswoningen gaan volgens de gemeente het straatbeeld tussen de Parallelweg en de Hoefkade bepalen. De studentenwoningen komen op de twee hoeken van de Hoefkade. Het voormalige schoolgebouw op de ene hoek van de kade ondergaat daarom een restauratie. Op de andere hoek is restauratie niet meer mogelijk. Daarom worden deze gevels herbouwd, met gebruik van de originele elementen. Het ontwerp van de Wolterbeekstraat is gemaakt door architectenbureau Barth uit Rotterdam. De voorverkoop van de woningen is vorige maand begonnen. Voor de helft van de woningen bestaat al interesse.

Reageer op dit artikel