nieuws

nieuwbouw edese wijk naar ‘dudok’

regios

Elementen uit de stijl van de bekende architect Dudok gelden als uitgangspunt voor de nieuwbouw in de Edese Uitvindersbuurt.

De bouw begint binnen een jaar. Woningcorporatie Woonstede is eigenaar van alle 480 woningen in de buurt in Ede-Zuid. De huizen gaan de komende vier jaar plaats maken voor een compleet nieuwe wijk, meldt De Gelderlander. De bouw van de eerste woningen moet in maart volgend jaar beginnen.De directie van Woonstede wil dat de nieuwe Uitvindersbuurt een moderne uitstraling krijgt. De buurt grenst echter aan het tuindorp Ede-Zuid, een buurt met een typische jaren dertig-stijl. De karakteristieke ‘moderne tuindorpstijl’ van Willem Dudok moet beide werelden verbinden. De wijk is voor de nieuwbouwoperatie verdeeld in negen velden, die in drie stappen worden aangepakt. Het meest noordelijke puntje van de buurt, tussen Zanderijweg en Doornlaan, komt als eerste op de tekentafel. De ruim tachtig huizen die daar nu staan, gaan in januari volgens plan tegen de vlakte.

Reageer op dit artikel