nieuws

nieuwbouw aan schiecentrale maasstad

regios

Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR), de Proper-Stok Groep en woningstichting (PWS) ondertekenden afgelopen vrijdag de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwbouw aan de Schiecentrale in Rotterdam.

Deze nieuwbouw, fase 4B genoemd, omvat 156 woon- werkeenheden, 20 kadewoningen, 6.000 m2 bedrijfsruimte, 800 m2 multifunctionele sportruimte, een supermarkt met een oppervlakte van 2.000 m2 en 400 parkeerplaatsen. In totaal vergt de uitbreiding een investering van ongeveer 60 miljoen euro. RTV Rijnmond gaat in de toe te voegen ruimte ongeveer 4500 m2 huren. De overige ruimte wordt opgedeeld in units met een oppervlakte vanaf 60 m2. Volgens een woordvoerder van het OBR verkeren de onderhandelingen met een supermarktconcern zich in een vergevorderd stadium.De Schiecentrale is gevestigd in het Lloydkwartier, een gebied gericht op creatieve bedrijvigheid dat inmiddels tientallen bedrijven uit de ICT, reclame en audiovisuele sector herbergt. De verdere ontwikkeling van de Schiecentrale is bedoeld als een economische impuls aan de Audio/Visuele, film- en ICT-sector. De kantoren, woon/werkeenheden, kadewoningen en de parkeergarage zijn dan ook primair bedoeld voor de huisvesting van personen, die in deze sectoren werkzaam zijn. Momenteel heeft de Schiecentrale, bestaande uit twee studio’s, kantoren, een hotel en een grand café, een omvang van ongeveer 15.000 m2. Alle beschikbare ruimte in de Schiecentrale is verhuurd aan ongeveer tachtig bedrijven met ongeveer 400 medewerkers. Op basis van het OBR-concept is via een prijsvraag Proper-Stok Groep/PWS geselecteerd als ontwikkelingscombinatie; Proper-Stok treedt op als coördinerend ontwikkelaar en gaat de twintig kadewoningen met bijbehorende garageboxen realiseren voor de verkoop. De gemiddelde prijs van deze woningen is 280.000 euro. PWS is opdrachtgever voor de 156 woon/werkwoningen voor de verkoop, met een prijs van ongeveer 110 euro per vierkante meter, dan wel de verhuur. Het OBR is opdrachtgever voor het resterende programma. Voor de bedrijfsruimte geldt een huurprijs van 120 euro per vierkante meter per jaar.De bouw van dit project begint in april 2006. De oplevering staat eind 2007 gepland.

Reageer op dit artikel