nieuws

Nieuw stadshart voor Amsterdam-Noord

regios

Het college van burgemeester en wethouders heeft de plannen voor de ontwikkeling van Centrum Amsterdam-Noord (Can) goedgekeurd.

Met het project Can wordt het huidige winkelcentrum Buikslotermeerplein in de komende vijftien jaar uitgebreid tot een nieuw stadscentrum.Het gebied rond het nieuwe station Buikslotermeerplein van de Noord/Zuidlijn biedt straks behalve aan winkels, ook ruimte aan diverse culturele en maatschappelijke voorzieningen, sport en amusement, gecombineerd met een omvangrijk woningbouwprogramma en ruimte voor kantoren en bedrijvigheid. In het gebied komen ongeveer 3300 woningen. Hiervan wordt ongeveer 30 procent in de sociale woningbouwsector gerealiseerd. In het stedenbouwkundig plan Can is ook het topsportcentrum, de Amsterdam Dome, opgenomen. Over de haalbaarheid van de Amsterdam Dome wordt op 1 oktober 2004 gerapporteerd. De plannen voor het Can zijn opgesteld samen met de ontwikkelaar ING en de combinatie CZAN, een samenwerking tussen Woningcorporatie Het Oosten, AM Wonen, Blauwhoed en Vesteda. Op 13 oktober beslist de gemeenteraad over de plannen van het college.     

Reageer op dit artikel