nieuws

Nieuw Rotterdams ziekenhuis wordt ‘zorgstadje’

regios

In het nieuwe Medisch Centrum Rijnmond Zuid (MCRZ) in Rotterdam worden zo veel mogelijk zorgvoorzieningen onder een dak gebracht.

De realisatie van wat de plannenmakers typeren als ‘zorgstadje’ gaat 200 miljoen euro kosten. Het complex komt nabij de Spinozaweg op Rotterdam-Zuid en voorziet behalve in de komst van een nieuw ziekenhuis in een zogeheten medi-mall met onder andere verpleeghuis, thuiszorgwinkel, huisartsenpost en apotheek. De eerste paal gaat begin 2006 de grond in. Het Medisch Centrum Rijnmond Zuid is ontstaan uit een fusie van het Rotterdamse Zuiderziekenhuis en het Sint Clara Ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis krijgt 570 bedden en wordt omgeven door water en natuur om de aandacht af te leiden van de zorgen. Volgens P. Smits, voorzitter van de raad van bestuur van het MCRZ, verhuist de locatie Zuiderziekenhuis in 2009 en volgt het Clara Ziekenhuis in 2014.     

Reageer op dit artikel