nieuws

nieuw onderzoek garage bos en lommer

regios

Van de vijftien onderzochte plekken in de parkeergarage Bos en Lommerplein zijn twaalf risicolocaties geconstateerd.

Dit is gebleken uit onderzoek van eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed en aannemer Hillen & Roosen. Het gewapend beton was op deze plekken te dun of te dik. Volgens de stadsdeelwoordvoerder van Bos en Lommer is zelfs instorting niet uit te sluiten. Uit steekproeven is volgens hem gebleken dat onder het hele gebouw de bewapening ontbreekt, onvoldoende is of op verkeerde plaatsen is aangebracht. Dinsdagnacht werden ongeveer 190 bewoners van negentig woningen boven de parkeergarage woensdagochtend geëvacueerd. Ook 27 winkels, het stadsdeelkantoor, het dienstencentrum, de bibliotheek, het marktplein en de parkeergarage werden ontruimd.

Reageer op dit artikel