nieuws

nieuw kantoor voor internationaal strafhof

regios

Het Internationaal Strafhof krijgt een tweede, nieuw kantoor op de Veste I in Den Haag, zo meldt het AD.

Het complex komt vlak langs de Utrechtsebaan te liggen. Het Strafhof zal maar tijdelijk in dit nieuwe kantorencomplex zitten, maximaal zes jaar. Tegen die tijd is de organisatie verhuisd naar de definitieve nieuwbouw op het terrein van de Alexanderkazerne.Een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst bevestigt de plannen. Het nieuwe kantoor is nodig, omdat het Strafhof op zijn huidige locatie uit zijn jasje groeit. Het Strafhof zit samen met Eurojust in de Arc aan de Utrechtsebaan. Het nieuwe kantoor komt op de Veste I in de Binckhorst. De planning is dat het Strafhof in 2008 in de Veste zit. De bouwer van de Veste is de Duitse projectontwikkelaar Strabag, de architect is professor Jan Brouwer.

Reageer op dit artikel