nieuws

nieuw kantoor voor ggd west-brabant

regios

De HRA-CRA-groep in Eindhoven ontwikkelt voor de GGD West-Brabant een kantoor met een oppervlakte van ongeveer 5.

00 m2 op de hoek van de noordelijke rondweg en de Doornboslaan in Breda. In 2008 verhuist de GGD van de Schorsmolenlaan naar het nieuwe kantoor op de voormalige ?Brabant Waterlocatie’. De GGD heeft verspreid over Breda en omgeving diverse kantoren en het is de bedoeling dat die allemaal worden ondergebracht in de nieuwbouw aan de rand van het Liniekwartier. Wat er gaat gebeuren met de huidige huisvesting van de GGD aan de Schorsmolenstraat is nog niet bekend. De stichting Elisabeth en Heja Projectontwikkeling die bij de herontwikkeling van dit complex zijn betrokken, brengen die plannen volgende maand naar buiten. Er is besloten om nieuwbouw te plegen omdat er in Breda geen gebouw bestaat dat voldoet aan de eisen van de GGD. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van Lode Haverman Architecten in Breda. Op de begane grond zou ruimte moeten komen voor onder meer prikkamers, röntgenkamers en onderzoeksruimtes. Ook is rekening gehouden met de aanleg van een TBC-afdeling Quarantaine gedeelte.Het nieuwe pand van de GGD wordt gevestigd aan de noordelijke rondweg, een van de drukste maar ook vuilste wegen van Breda. Om de luchtkwaliteit zo goed mogelijk te houden, wordt het gebouw 50 meter van de as van de weg geplaatst. Op die manier voldoet het plan aan dezelfde normen die ook voor woningbouw gelden.

Reageer op dit artikel