nieuws

nieuw hotel niet op riool aangesloten

regios

Open je een nieuw hotel met 88 kamers, blijkt het niet op de riolering aangesloten.

Het lijkt een scenario voor een zich te snel ontwikkelende toeristische bestemming in een ver tropenland, maar niets is minder waar. Het overkwam directeur Ben Wohrman van het nieuwe Princeville Van der Valk Hotel in Breda. Vorige week woensdag, vlak voor de eerste gasten hun intrek in het nieuwe hotel zouden nemen, liep tijdens schoonmaakwerkzaamheden het water niet weg. Al gauw bleek dat de afvoer van het hotel niet was aangesloten op de gemeentelijke riolering. ‘De twee leidingen liggen vlak tegen elkaar maar een aansluiting was er niet gemaakt’, zegt directeur Wohrman. ‘Daar had natuurlijk nooit zand overheen gestort mogen worden.’ Een gierwagen bood uitkomst. Twee keer per dag wordt de greppel waarop het hotel voorlopig loost, leeggepomptVolgens Wohrman is er geen stankoverlast geweest. De gemeente probeert het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Wohrman verwacht dat de riolering vanaf donderdag in gebruik zal zijn. Waar het precies fout is gegaan, is nog niet helemaal duidelijk.

Reageer op dit artikel