nieuws

Nieuw dorpshart voor Vlijmen

regios

De burgemeester van Heusden en de directeur van Johan Matser Projectontwikkeling hebben de intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw dorpshart voor Vlijmen.

De stedenbouwkundige visie, gemaakt door Mei Architecten en stedenbouwers, is richtinggevend voor de herontwikkeling. Deze visie werd in februari door het college van Heusden vastgesteld nadat inwoners van de gemeente Heusden er hun mening over hadden gegeven. Het programma bestaat uit ongeveer 7.000 m2 winkelruimte, 88 woningen en ruim 420 parkeerplaatsen.

In het vernieuwde centrum van Vlijmen worden de winkels geclusterd rond twee pleinen: een parkeerplein en een verblijfsplein. Boven de winkels wordt gewoond. Parkeren gebeurt op maaiveldniveau, maar ook in twee parkeergarages die onder de winkels worden gesitueerd. Twee karakteristieke panden midden in het winkelgebied worden gerenoveerd en krijgen een horeca-invulling. De aanpak van de openbare ruimte en de wegen door het centrum maken onderdeel uit van de visie. In de komende maanden wordt de stedenbouwkundige visie uitgewerkt.

Naar verwachting zal in het najaar van 2006 een realisatieovereenkomst worden getekend en begint in 2007 de voorbereiding op de realisatie.

Reageer op dit artikel