nieuws

Nieuw bedrijventerrein in KAN-gebied

regios

Ten zuiden van de snelweg A15 bij Oosterhout is een bedrijventerrein van 85 hectare gepland.

Het terrein komt voor een deel op de plek die jarenlang was gereserveerd voor het nooit gerealiseerde Multimodale Transportcentrum (MTC). Die locatie heeft de unanieme steun van de vijf partijen die ook betrokken waren bij het fiasco van het MTC: het Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN), de gemeenten Nijmegen, Arnhem en Overbetuwe en de provincie Gelderland. Het MTC zou 200 hectare beslaan, maar de plannen sneuvelden in 2002 op een uitspraak van de Raad van State naar aanleiding van milieubezwaren. De uitspraak zou nog wel te repareren zijn geweest, maar op een gegeven moment ontbrak ook het politieke draagvlak, vooral bij het linkse gemeentebestuur van Nijmegen. Eerder was al besloten in het KAN-gebied een bedrijventerrein van 130 hectare aan te leggen langs de A12 bij Duiven. Voor een bedrijventerrein van 100 hectare langs de A73 tussen Beuningen en Nijmegen wordt nog een geschikte plek gezocht.De uitgifte van de eerste kavel van het terrein in Oosterhout zal niet eerder dan in 2007 plaatsvinden. Het terrein wordt waarschijnlijk via de Griftdijk ontsloten. Eventuele ontsluiting via de A15 vormt nog een onderwerp van studie.

Reageer op dit artikel