nieuws

nai en corporatie ymere werken samen

regios

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en de Amsterdamse woningcorporatie Ymere gaan samenwerken.

‘Het ontwikkelen van een prettige, leefbare woonomgeving die past bij de wensen van bewoners nu en in de toekomst’, is de hoofddoelstelling van beide partijen. In 2007 schrijven zij samen een stimuleringsprijsvraag uit over wonen en woonomgeving. Dan wordt ook voor het eerst de Ymere NAi Prijs uitgereikt. Ymere is de bundeling van Woningbedrijf Amsterdam en Woningstichting WVA uit Almere. In Amsterdam bezit de corporatie een op de acht huurwoningen, in Almere drie op de tien. In totaal heeft Ymere ruim 48.000 huur- en koopwoningen, winkelpanden, studentenwoningen, woon-zorgcomplexen en bedrijfsruimten. Het NAi in Rotterdam en Ymere zeggen van elkaars expertise gebruik te willen maken en aandacht te vragen voor verschillende aspecten van wonen en de woonomgeving. Ook willen zij het debat hierover bevorderen.

Reageer op dit artikel