nieuws

mosselbank moet ijburg veiligstelllen

regios

Amsterdam gaat een mosselbank in het IJmeer aanleggen.

Met deze aanpassing van het project IJburg wil de gemeente anticiperen op mogelijke problemen bij de afdeling bestuursrecht van de Raad van State. De milieubeweging betoogde daar met succes dat de aanleg van 9000 woningen ten koste gaat van de driehoeksmossel. Eind 2004 haalde ’s lands hoogste rechtscollege een streep door de plannen. Behalve de komst van de mosselbank, heeft Amsterdam de aanleg van een recreatiestrand en de jachthaven op het Middeneiland uit het bestemmingsplan geschrapt. Projectbureau IJburg verwacht nu dat de nieuwbouwplannen zonder kleerscheuren door de Raad van State komen. De gemeente hoopt in 2008 met het opspuiten van de vier wooneilanden te kunnen beginnen.

Reageer op dit artikel