nieuws

mosae forum bereikt hoogste punt

regios

De bouw van Mosae Forum, het nieuwe stadsdeel in het hart van Maastricht, heeft zijn hoogste punt bereikt.

Na de bouw van de parkeergarage (1.100 parkeerplaatsen onder het project), de verdiepingen met winkelruimten, de raadszaal en de kantoren is nu het dak van de vijfde verdieping geplaatst en kan er worden begonnen met de afbouw van de kantoren en winkels binnen het multifunctionele project. Daarnaast wordt gewerkt aan de woningen van Mosae Forum, gelegen aan de Markt en Gubbelstraat en de herontwikkeling van de historische gewelfkelders.Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zullen de eerste winkels hun deuren openen. In het vierde kwartaal volgt de rest van de winkels en in het begin van 2007 is de nieuwe raadszaal, de verhuizing van de ambtenaren van de gemeente Maastricht en de opening van het culinair concept in de historische gewelfkelders van Mosae Forum gerealiseerd. Ten slotte worden in de zomer van 2007 de woningen in de historische panden aan de Markt en de woningen aan de Gubbelstraat opgeleverd.Op dit moment zijn tien huurders bekend voor de winkels Mosae Forum. De laatste nieuwe huurders zijn Sissy-Boy Homeland (750 m2 in historische panden aan de Markt, Sissy-Boy dames-, heren- en kinderkleding met een combinatie van horeca en meubilairen woonaccessoires); Jumbo full service supermarket (1.400 m2); Saveurs traiteur, (200 m2); Van Melik, Limburgse markt, (1.000 m2); en een Kookwinkel annex kookstudio, retail-horeca in de gewelven en een restaurant op begane grond, in totaal 1.800 m2. Dit alles onder de noemer ‘het culinair concept, culinair genieten in historische gewelfkelders’.Reeds bekendgemaakte huurders zijn H&M (3.050 m2, verdeeld over drie verdiepingen aan de zijde van de Markt); The Sting (2.050 m2, verdeeld over twee verdiepingen); Esprit (650 m2); en Totaalgemak (300 m2).Mosae Forum is een samenwerking van 3W en gemeente Maastricht.

Reageer op dit artikel