nieuws

minder leegstand in haagse kantoren

regios

De leegstand in Haagse kantoorgebouwen loopt terug.

Stond vorig jaar 10 procent van de kantoorgebouwen leeg, dit jaar is dat nog maar 8,7 procent. Dat blijkt uit de kantorenmarktmonitor 2005-2006 van de gemeente Den Haag. De Hofstad heeft in totaal 4,3 miljoen vierkante meter kantoorruimte binnen zijn gemeentegrenzen. In 2005 is er 23.000 m2 bijgebouwd. Al die ruimte is inmiddels verhuurd. Meer dan de helft van de panden die niet worden verhuurd, staat al geruime tijd leeg. De leegstand is het grootst op de bedrijventerreinen en met name in de Binckhorst en Laakhaven. Voor 2006 wordt op basis van de kantoren in aanbouw verwacht dat de toevoeging aan de voorraad door nieuwbouw zeer beperkt zal zijn. Ondanks een lichte daling van het aanbod zijn de gemiddelde vraaghuurprijzen in 2005 stabiel gebleven.

Reageer op dit artikel