nieuws

minder kantoren voor project inverdan

regios

De gemeente Zaanstad laat 13.000 m2 minder kantoorvastgoe

ontwikkelen voor het project Inverdan. Oorspronkelijk was 60.000 m2 (exclusief het stadhuis) gepland, maar door economische omstandigheden bestaat er minder vraag naar kantoorruimte, aldus Zaanstad. Ook wordt 15.000 m2 kantoorruimte flexibel ontwikkeld en gedeeltelijk omgevormd tot woningen. De geplande Saentoren kan evenmin volgens het Masterplan worden gebouwd. Omdat er een vrije strook moet komen, is minder oppervlakte beschikbaar voor detailhandel en worden 16 woningen geschrapt.Tot slot heeft de gemeente de risicobuffer van 8 miljoen euro verlaagd tot 5,1 miljoen euro. Inverdan omvat de bouw van woningen, kantoren, winkels en het nieuwe stadhuis. Bij elkaar gaat het om een investering van ongeveer 750 miljoen euro. Marktpartijen, projectontwikkelaars en corporaties investeren gezamenlijk 450 miljoen euro.

Reageer op dit artikel