nieuws

milieudefensie voert campagne voor groene hart

regios

Milieudefensie gaat de komende maanden actie voeren tegen bouwplannen in het Groene Hart.

Volgens de milieuorganisatie moeten gemeenten en provincies meer kijken naar nieuwbouw binnen de bebouwde kernen en renovatie van verouderde bedrijventerreinen. De organisatie gaat daartoe de komende maanden tienduizenden handtekeningen verzamelen, manifestaties houden in steden als Utrecht, Leiden en Gouda en een grootscheepse mediacampagne voeren. Milieudefensie heeft onder meer geplande bedrijventerreinen in Woerden (30 hectare) en Leiden (Oostvlietpolder) en een nieuwbouwwijk in Kockengen in het vizier. Gisteren zette Milieudefensie in Kockengen met spandoeken behangen ‘actiekoeien’ in. Op 29 juni presenteert Milieudefensie aan politiek Den Haag een alternatief plan voor het Groene Hart.

Reageer op dit artikel