nieuws

Middenmeer, Voorland en Jaap Edenbaan grootstedelijk gebied

regios

De gemeente Amsterdam neemt het initiatief voor de ontwikkeling van de terreinen Middenmeer, Voorland en de Jaap Edenbaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daartoe een voorstel gestuurd naar de gemeenteraad.Op Middenmeer-Noord worden, als het terrein tot grootstedelijk gebied wordt verklaard, 650 woningen gebouwd. De woningen zijn nodig om de vervoerswaardenorm van 1000 nieuwe reizigers per dag voor het nieuwe NS-station Watergraafsmeer te halen. Dit is de norm die het Rijk hanteert bij de beslissing of op een bepaalde locatie een station zal worden bouwen. Het Rijk neemt die beslissing in dit geval naar verwachting in 2005.NS-station Watergraafsmeer is van belang voor het succes van bedrijventerrein Sciencepark Amsterdam. Dit park wordt ontwikkeld tot internationaal kenniscentrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap op het gebied van kennisintensieve wetenschap. Het voorstel van burgemeester en wethouders wordt op 29 september in de raadscommissie en op 13 oktober in de gemeenteraad besproken.     

Reageer op dit artikel