nieuws

mega jumbo in groningen geopend

regios

Supermarktketen Jumbo van de familie Van Eerd heeft gisteren in Groningen de eerste megasupermarkt geopend, die een combinatie is van een reguliere super en een voedingsmiddelengroothandel.

In de winkel liggen veel producten die een maatje groter zijn en normaal gesproken alleen in groothandels te koop worden aangeboden. De doelgroep is niet alleen gezinnen, maar ook kleine horeca en kleine middenstand. De Jumbo Euroborg in Groningen heeft een vloeroppervlakte van 5000 m2. Daarmee is de winkel meer dan twee keer groter dan een gewone super. Klanten kunnen er terecht voor ongeveer 35.000 producten, een veelvoud van het aanbod van een normale supermarkt.De supermarktketen Jumbo wordt geëxploiteerd door de familie Van Eerd. De onderneming begon in 1921 als levensmiddelengroothandel. In de jaren tachtig verzette de onderneming de bakens naar de supermarkten. Precies tien jaar geleden werd de vernieuwde Jumbo-formule in de markt gezet. Inmiddels zijn er 78 supermarkten. ‘Binnen drie jaar moeten er veertig winkels bijkomen’, hoopt Van Eerd. ‘Dan gaat het vooral om grote winkels. Ze zullen niet zo groot worden als deze in Groningen, maar een gemiddelde oppervlakte van ruim 2000 m2 moet kunnen.’De Mega Jumbo maakt deel uit het nieuwe stadion van voetbalclub FC Groningen, Euroborg. Euroborg is een publiek-private samenwerking tussen de gemeente Groningen en de ontwikkelingsmaatschappij G4. Deze combinatie, bestaande uit Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij, BAM Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed, realiseerde aan de oostkant van Groningen het multifunctioneel complex, waarin het voetbalstadion van de Groningse voetbalclub centraal staat. Aan het eind van de zomer zal in hetzelfde gebouw op de verdieping boven de Jumbo Supermarkt Plaza Sportiva Euroborg zijn deuren openen. Dit wordt met eveneens 5.000 m2 de grootste Health Club van Nederland. De investering in het project bedraagt in totaal ongeveer 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel