nieuws

meer woningen verdwijnen door ondertunneling a2

regios

De ondertunneling van de A2 betekent dat er nog meer woningen weg moeten dan aanvankelijk was bekendgemaakt.

Dat bleek bij de ondertekening van de overeenkomst tussen het Rijk, de provincie Limburg, en de gemeenten Maastricht en Meerssen. Het definitieve plangebied is groter uitgevallen dan was gepland. Nu moeten ook de Koningspleinflat (ook wel bekend als de Gemeenteflat) en het eerste blok aan de Dr Schaepmansflat wijken, samen goed voor 114 woningen. In totaal verdwijnen er door de plannen voor de ondertunneling van de A2 bij 524 koop- en huurwoningen. Zo’n 130 eigenaren van koopwoningen hebben tot nu toe geweigerd hun woning te verkopen. Inmiddels hebben 281 eigenaren wel hun woning verkocht. In het A2-plangebied zullen uiteindelijk 1100 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel