nieuws

meer koopwoningen in hoofdstad

regios

Het aantal koopwoningen in Amsterdam blijft stijgen.

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat het aantal koopwoningen in twee jaar tijd met bijna 10.000 woningen is toegenomen tot 90.000 en 23,9 procent van de totale woonvoorraad van de hoofdstad uitmaakt. De Dienst Wonen maakte de resultaten van het tweejaarlijkse onderzoek Wonen in Amsterdam donderdag bekend. Het aandeel huurwoningen, zowel sociaal als particulier, is de afgelopen twee jaar gedaald. Ruim de helft (53,8 procent) van het woonaanbod bestaat nog wel uit sociale woningbouw. In totaal zijn er ruim 200.000 sociale huurwoningen. Iets minder dan een kwart van het aantal woningen wordt in de vrije sector verhuurd. In totaal zijn er bijna 84.000 particuliere huurwoningen. Voor het eerst zijn in Amsterdam meer koopwoningen dan particulier huurwoningen.

Reageer op dit artikel