nieuws

medisch themapark asklepion afgeblazen

regios

Het medisch attractiepark Asklepion in Eindhoven komt er niet.

De stichting Asklepion heeft het project afgeblazen, omdat ze de financiering niet rond kreeg. Dat maakte het Eindhovense gemeentebestuur gisteren bekend.Het medisch attractiepark werd eind 2004 aangekondigd en zou in 2008 zijn poorten moeten openen. Het project zou bijna 8 miljoen euro kosten, waarvan Asklepion 4,5 miljoen euro op tafel zou leggen. Asklepion moest jaarlijks 350.000 bezoekers trekken.In het park zou een gezonde levensstijl centraal staan. ‘Lol, liefde en lekker in je lijf vormen daarbij de invalshoek en niet een opsomming van alles waaraan je misschien wel dood kunt gaan’, zei toenmalig wethouder W. Claassen van Eindhoven bij de presentatie van het plan. Het park moest antwoorden bieden op vragen over het menselijk lichaam.Asklepion zou verrijzen op het recreatie- en bedrijvenpark Nimbus langs de A2. Wat daar nu komt, is nog niet bekend.Asklepion had eerder plannen om een medisch pretpak in Rotterdam te beginnen. Ook die plannen liepen stuk op de financiering. Toen waren de kosten begroot op 18 miljoen euro. De gemeente Rotterdam vond een extra investering van ruim 11 miljoen euro een te groot financieel risico. Asklepion wilde zich in de havenstad vestigen aan de Leuvehaven in het voormalige Imax-theater.

Reageer op dit artikel