nieuws

media markt en ah naar eemplein amersfoort

regios

Media Markt en AH zijn de eerste huurders van winkelruimte van het project Eemplein in Amersfoort.

De elektronicagigant huurt in dit project van Multi Vastgoed ongeveer 4500 m2, AH ongeveer 4.000 voor een Albert Heijn XL winkel. De overeengekomen huurprijzen zijn niet bekendgemaakt. Op 1 maart ondertekenen gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Multi Vastgoed (voorheen AM Vastgoed) de ontwikkelings- en realisatieovereenkomst. Het plein wordt de komende jaren ontwikkeld in het braakliggende gebied tussen Amsterdamseweg, de Kleine Koppel aan de Eem en de historische Koppelpoort.De culturele functies, de bioscoop en het plein zelf zijn de pijlers van het Eemplein. Een belangrijk deel van het cultureel leven in Amersfoort speelt zich straks af op het Eemplein. De Scholen in de Kunst, Poppodium, Archief Eemland en de bibliotheek vestigen zich hier. Het plein wordt gebruikt voor evenementen, markten en voorstellingen. Ook komen er winkels, grootschalige detailhandel, een supermarkt, woningen en bijna 16.000 m2 kantoorruimte. Onder het Eemplein komt een parkeergarage met ongeveer 850 plaatsen voor bezoekers en bewoners. Met de aangrenzende Eemhaven en de binnenstad op loopafstand wordt het stadshart van Amersfoort groter en aantrekkelijker. Momenteel zijn de betrokken architecten bezig met de ontwerpen van de gebouwen en het plein. De verwachting is dat rond de zomer de ontwerpen aan het publiek kunnen worden gepresenteerd. De bouw begint in het voorjaar van 2007. In 2009 wordt het Eemplein opgeleverd.

Reageer op dit artikel