nieuws

makro mag in dordrecht bouwen op dordtse kil 3

regios

Het bedrijf Metro Properties mag in Dordrecht op bedrijventerrein Dordtse Kil III een filiaal van de Makro bouwen.

De bestuursrechter heeft de bezwaren van de federatie van Wijkwinkelcentra afgewezen. De federatie voorziet groot omzetverlies door de in hun ogen oneerlijke concurrentie van de Makro die op relatief goedkope grond kan gaan bouwen. Volgens onderzoek van de gemeente vallen de gevolgen voor de omzet van de wijkwinkelcentra echter mee.De winkelcentra hebben tevergeefs ook de norm voor fijnstof erbij gehaald om de komst van de Makro tegen te kunnen houden. Maar ook dat bezwaar heeft de bestuursrechter afgewezen. De wijkwinkelcentra kunnen nog naar de Raad van State om de bouwvergunning aan te vechten. Het gemeentebestuur gaf medio februari 2004 al toestemming voor detailhandelsactiviteiten op het bedrijventerrein Dordtse Kil 3. Nog eerder gaf de provincie al aan geen bezwaar te hebben tegen wijziging van het daar geldende bestemmingsplan. Makro wil in Dordrecht zijn achtste filiaal van Nederland openen. De gemeente ziet de Makro graag komen, omdat met de vestiging ongeveer vijfhonderd arbeidsplaatsen zijn gemoeid.

Reageer op dit artikel