nieuws

maeyveld ontwikkelt groot project in haarlem

regios

Op het terrein van Nieuwe Energie in Haarlem is na een lange periode van herstel en restauratie begonnen met grootschalige nieuwbouw.

In opdracht van ontwikkelaar Maeyveld is de bouw van Gebouw 6 van 2000 m2 begonnen. De oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2007.In het concept van Nieuwe Energie staan cultuur en creatieve industrie centraal. Op het terrein wordt een mix van monumentale oudbouw en aansprekende nieuwbouw gerealiseerd. Daarbij gaat het in totaal om 26.000 m2 en een investering van enkele tientallen miljoenen euro’s. Maeyveld werkt in het project op onderdelen samen met de gemeente Haarlem.De gevel van de door architect Max van Aerschot ontworpen nieuwbouw doet denken aan geschakelde grachtenpanden. Van de ruimtes in het pand (vanaf 85 m2) is ruim 50 procent verhuurd. Onder andere fotopersbureau United Photos uit Haarlem en Stichting Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland zullen er hun intrek nemen.

Reageer op dit artikel