nieuws

Maastricht wil MVV-trainingscomplex Klein Geusselt verkopen

regios

Maastricht gaat opnieuw een rol spelen bij de redding van de noodlijdende eerste Divisieclub MVV.

Het is de bedoeling dat de gemeente de rente en aflossing van de lening van 1,2 miljoen euro, die de club ruim twee jaar geleden van de ondergang redde, voor zijn rekening neemt. Op jaarbasis kost Maastricht dit 136.000 euro. Ook heeft de gemeente ingestemd met de verkoop van trainingscomplex Klein Geusselt aan de Stichting Stadion Geusselt. Deze transactie levert MVV 4,5 ton op. Dit bericht dagblad De Limburger. Bronnen rond MVV zeggen dat de financiële positie van de club veel beroerder is dan vorig jaar werd gedacht, toen een groep sponsors onder leiding van het Maastrichtse parkeerfonds en parkeergarageontwikkelaar Q-Park MVV behoedde voor een faillissement. Het trainingscomplex is enkele jaren geleden door de gemeente in langdurig erfpacht gegeven aan MVV. Normaal gesproken is het recht op erfpacht te verhandelen. In geval van Klein Geusselt ligt dat complexer, omdat de gemeente eind 2001 het recht op eerste hypotheek heeft verworven en dat niet wil afstaan. Daarom moet de gemeente nu toestemming geven voor de transactie, die MVV 4,5 ton oplevert.

Reageer op dit artikel